OPLEIDINGEN

Duiker 1-ster

De aanvangscursus die je in contact brengt met de wondere onderwaterwereld. Je kan met deze cursus beginnen indien je de leeftijd van 14 jaar hebt bereikt. Wat moet je kunnen? Enkel zwemmen en geen schrik hebben van water! Al het andere word je op een aangename manier bijgebracht door onze ervaren Instructeurs. 

Duiker 2-ster

Dit is de volgende stap in je opleiding. Het is een vervolmakingsbrevet. Na het behalen van dit brevet heb je een grotere zelfstandigheid als duiker. Dit houdt in dat je onder bepaalde voorwaarden je kan gaan duiken met een buddy die ook een Duiker 2-ster is. Om te kunnen deelnemen aan de cursus dien je in het bezit te zijn van een Duiker 1-ster brevet, 16 jaar oud zijn en minimum 10 openwaterduiken hebben gemaakt. Om een duikleiding te mogen doen dien je 18 jaar te zijn. 

Duiker 3-ster

Met het behalen van dit brevet ben je een volledige zelfstandige duiker. Je kan dan met iedere gebrevetteerde duiker gaan duiken, waar ook ter wereld!
Om aan deze cursus deel te nemen dien je:
  • 18 jaar oud te zijn;
  • In het bezit van een Duiker 2-ster brevet;
  • Minimum 50 duiken hebben gedaan.

Andere opleidingen

Natuurlijk zijn er bij VVW-Duiken ook Instructeur opleidingen. Ook een zeer uitgebreide en interessante opleiding Hulpverlenend Duiken kan je bij VVW-Duiken volgen.


De opleidingen van VVW-Duiken zijn conform gemaakt aan de nu geldende Europese Richtlijnen.